Behandling af permanent makeup

Placeret i Stenstrup

Om behandling af permanent makeup

Læs hele siden igennem, inden du beslutter dig for, at få permanent makeup. Det er vigtig, at du har sat sig ind i, hvad det betyder, nu og fremadrettet. 

Permanent makeup er en semi permanent behandling, hvor du kan opnå et velplejet og naturligt udseende 24 timer i døgnet. Behandlingen udføres ved, at farvelægge udvalgte områder i ansigtet. Her indrammes og skabes farve og form til, enhver kvinde/mands manglende hårvækst, asymmetri, overplukning, eller pga. helbredsmæssige årsager. Vi er specialister i, at guide dig til den metode, der passer bedst til dig, med din individuelle baggrund og hudtype. 

Permanent makeup er et kunstnerisk håndværk. Det kræver en hel del viden, hårdt arbejde og træning hver dag for, at kunne mestre tillærte teknikker, tilpasse disse og vejlede, til hver enkeltes hudtype, ansigt, ønske og respekten for det naturlige flow. Det kan ikke siges nok gange, at permanent makeup ikke bare er permanent makeup. Dette er et håndværk for hvert enkelte behandler. Dette betyder også, at kvaliteten og designet er meget forskelligt fra person til person. 

Da der arbejdes i ansigtet anbefaler vi, at man ikke går på kompromis med integritet, faglighed og kunstneriske færdigheder, som er alt afgørende for udfaldet af behandlingen.  Valg af farve, der bruges til permanent makeup, betyder rigtig meget for det endelige resultatet, da farven tilpasses den enkeltes nuancer. Farveindholdet i pigmenterne (de farver der anvendes) har en reel betydning for, hvordan resultatet ser ud efter 1-2 år- Det at lave et flot resultatet nu og her, viser ikke om de anvendte farver i behandlingen er af høj kvalitet. Det at kunne fremvise smukke resultater gang på gang året rundt er vi specialister i. Vi anvender 100% organiske pigmenter fra Swiss Color.  Vi anbefaler altid, at følge den ønskede artist kontinuerlig arbejde, samt at søge forståelse og viden omkring de farver der anvendes. 

Her hos os går vi ikke på kompromis med pris, sikkerhed og kvalitet. Vi anvender derfor Swiss Color´s prestigefyldte farver/pigmenter og produkter. Swiss Color er et kvalitetsbrand. Deres pigmenter/farverne til permanent makeup branchen er kendt verden over for deres innovative sammensætning. De er som det ENESTE brand i i verden kan tilbyde 100% organisk og veganske pigmenter. Dvs. At du ikke får røde, grønne, blå, eller stærk grå bryn/eyeliner over tid. Dette er bare en af fordelene. Både bryn og eyeliner, vil fade tro til deres oprindelige farve uanset, hvor længe der går.

Alle behandlinger i klinikken bliver udført med et professionelt udstyr, som er egnet til permanent makeup. Vi efteruddanner os løbende, så vi altid er med på de nyeste teknikker og udstyr for, at kunne tilbyde dig den bedste kvalitet. Alt udstyr og farver lever op til regler og betingelser, der står i overensstemmelse med EU´s høje krav og kriterier.  Vores udstyr og produkter er bla. CE godkendt. Vi overholder alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og Sikkerhedstyrrelsen efter nye påkrav til “kosmetiske tatovør” pr. 1/7-21. Vi er yderligere godkendt af DKF som behandler og udbyder af permanent makeup, som er et nyt lovkrav indenfor branchen.  

 

Vigtig information

Holdbarhed, forventning & resultat

Hvor mange behandlinger skal der til? (opstart).

Én behandling er aldrig nok. Som udgangspunkt skal man igennemsnit regne med 2-3 behandlinger i alt med ca 6 ugers mellemrum, før et behandlingsforløb betragtes som færdig. (Dette er gældende ved normale hudtyper).

Nogle hudtyper har svære ved, at optage farve. Dette ses ved, at der skal flere end de gennemsnitlige 3 behandlinger til, før farven holder ved. Disse hudtyper er sjældne, men de ses engang indimellem, hvor der skal 4-5 behandlinger til, før et resultat ses som færdigt. Dette er en helt normal procedure. I værste tilfælde, kan der ske fuldstændig udstødelse af pigmentet dvs. At huden ikke lagre farven og videre behandlinger fortages ikke. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger, der er fortaget, dette anses for at være en yderst sjældent risiko.  

Det er meget normalt, at brynene vil være ujævne, mangle farve hist og pist efter 1. behandling. De har højest sandsynligt heller ikke holdt farve samme sted på begge bryn efter heling, hvilket kan syne som asymmetri. Samtidig kan farven ændre sig fra meget utydelig farve i huden, til mere mættet farve efter 14-21 dage. Dette skyldes, at det er ny tynd hud, der er ved at dannes. Det ændrer sig gradvist efterhånden, som huden heler og genopbygges. Man kan derfor ikke regne med den endelige farve ved alle typer behandlinger, før end på 30 dag.

Når man kommer til 2 behandling, kan man trygt regne med at vi, som behandlere retter alle de små ujævnheder til.

 

Permanent makeup og holdbarhed?

Når der refereres til, at permanent makeup holder op til 5 år, er det en sandhed med modifikationer.

Det er korrekt, at der hos nogle kan sidde rester af pigment, men man kommer altså ikke udenom, at skulle genopfriske sit permanente makeup. Anbefalingen lyder på Colorboost/opfyldning af bryn én gang imellem 8-12 mdr. igennemsnit for, at opretholde et flot resultat i form og farve. Ofte kan du med eyeliner gå længere tid uden opfyldning igennemsnit 1-2 år.

OBS: Det man skal regne med i forhold til holdbarhed og dette gælder ved alle typer behandlinger, indenfor permanent makeup er, at hudtype, livsstil, sol-eksponering, medicin, hudbehandlinger, produktforbrug, stressniveau, hormonbalance etc. Har indflydelse på længden af holdbarheden. Nogle skal derfor have en årlig opfyldning før 8 mdr. (dog sjældent). 

Bliver form eller farve “træls” betyder det, at det er tid til en opfyldning. Får du ikke din opfyldning i tide, kan det betyde 2 årlige opfyldninger med kort mellemrum, da der er forsvundet for meget farve til, at kunne dække området på 1 behandling.

Nogle hudtyper vil samtidig udskyde dele eller hele farven ved opfyldning, selvom deres opfyldningsperiode er overholdt. Dette er uden for vores hænder. Vi kan aldrig forudsige, hvordan levende væv, hormonelle forandringer, stressniveau osv. har indflydelse på kroppen. Det kan i nogle tilfælde betyde 2 årlige opfyldninger med kort mellemrum for at jævne farven . I visse tilfælde kan man ikke lave brynene helt ens i optagelse af farve. I sjældent tilfælde, kan der ske total udstødelse af farven. 

Her anses et resultet med mindre optagelse af farve, som værende tilfredstillende, udfra den hudtype man nu har, da det ikke er muligt at tvinge huden til at optage farve. Fordelen er, at man har en from at tegne sit makeup efter. 

Vi har erfaret, at jo flere årlig opfyldninger man får hos os, jo mere kan vi mætte huden på problematiske områder. Dog er der aldrig nogen garantier. Alle ekstra behandlinger er på egen regning.

Jo mere naturligt look, jo ringere holdbarhed desværre. Dette skyldes, at man disponerer langt mindre farve ned i huden. Fordi farven disponeres meget fint og så overfladisk som overhovedet muligt i huden, vil det også forsvinde langt hurtigere. Dette er samtidig også gældende ved valg af lyse farver. 

Er alle hudtyper ideelt for microblading/hairstoke?

Nej, desværre. Det er ikke alle hudtyper, der er velegnede til denne metode. Ikke alle kan få et godt resultat. Dette gør sig gældende for grove, samt sensitive og nogle gange fedtet hudtyper. Det bliver ganske enkelt ikke altid et super flot resultat med synlige hårstrå.  

Man kan her gøre et forsøg med Nano Hairstroke. Nano Hairstroke laves med maskine. Her her man samme mulighed for, at prøve at lave hårstrå. Det ses, at hårstå lavet med maskine, har en længere holdbarhed og synlighed ved udsatte hudtyper, der ønsker hårstrå. Bliver resultatet ikke tilfredstillende, kan man med fordel ændre til powder brows. Powder brows er for alle hudtyper (omrbre, soft shading osv.) 

 

Hvorfor fader mine bryn i en rødlig/blå/grøn farve?

VI ANVENDER IKKE FARVER, DER SKIFTER FARVE I HUDEN.

Farvebrand sammen med genetik, hudtype og behandlerens teknik har betydning for, hvordan dit permanent makeup vil fade igennem tiden. Vores farver fra Swiss Color fader i en neutral farve, og kan højest miste lidt af deres glød. Dette anses for, at være helt normalt. For dine kommende/nuværende bryn en koldere tone, så skal du komme ind og få dit årlige colorboost. Dette kræver ofte kun 1 behandling at tilføre varme i brynet. Du kan altså ikke få røde, grønne, blå eller misfarvede bryn her hos os. Bryn, eyeliner og læber forsvinder helt uden plamager eller pletter. Vores anvendte teknikker og farver fader ikke bare i en flot farve over tid.

Alle pigmenter og farver (udover Swiss color) bruger organiske pigmenter blandet med inorganiske farver, som enden kan være Iron oxide eller Titanium Dioxid eller begge dele. Disse farver har tendens til, at kunne blive røde, grønne, blå og/eller stærk grå med tiden og fade i plamager. Pigmentet kan samtidig sidde sidde i huden i 10 år + ved forkert teknik, dybde og farve mængde i huden. 

Vi har før arbejdet med disse farver og har prøvet de mest kendte mærker på markedet. Vi har derfor en hele del erfaring med farverne også over tid. Vi anvender ikke disse pigmenter længere i klinikken, da farverne ikke levende op til vores ønsker. Vi anvender derfor Swiss Colors pigmenter som er 100% organiske. Vores kunder vender tilbage med smukke farver i huden gang på gang. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker mit permanent makeup længere og hvordan skal jeg forvente, mit permanent makeup fader over tid?

Vi bestræber os altid på, at skabe den mest naturlige udgave af dig dvs. At både, bryn og eyeliner, bliver lagt og skræddersyet efter dine konturer, så de fader naturligt over tid til dit naturlige træk i ansigtet.  

I nogle tilfælde, ligger ens naturlige bryn, udenfor de naturlige konturer fx. er vi i visse tilfælde nød til at løfte et bryn for at skabe symmetri. I andre tilfælde sidder det naturlige bryn på øjenlåget, hvor vi er nød til at “løfte” brynet lidt højere end det naturlige med din accept. Nogle har et ønske om en mørkere farve af bryn. Her vil fadingen være lidt mere synlig overtid, end hvis man fik et helt naturligt 100% efter egen asymmetri og hår placering. I samspil med dig, finder vi ud af om du ønsker det ene eller andet. 

Det er vigtigt at vide, at de pigmenter, vi anvendes i klinikken til at farvelægge huden har en vis levetid. De er lavet til, at forsvinde over tid, hvis den korrekte teknik og dybde anvendes. 

Ønsker man ikke længere sin permanent makeup, så fravælger man sin årlige opfyldning. Herefter vil området fade gradvist over tid- generelt er brynet væk indenfor et par år. Hos nogle hudtyper forsvinder farven hurtigere end andre. Man skal dog være indstillet på, at der kan være synlige farverester i huden over en periode. Dette er et ufrivilligt faktum, som ikke kan fravælges- er man ikke indforstået med dette, så anbefaler vi ikke, at få permanent makeup.  

Vi anvender Swiss Colors pigmenter, som fader utrolig flot over tid, uden at se klattet ud, blive røde, grønne, eller stærke mørke pletter i huden. Hos nogle hudtyper kan man dog ikke undgå, at farverne mister deres varme. 

Vores eyeliner farver, fader også mindre og mindre synlig over tid uden at skifte farve. 

Hvis du vil være sikker på en flot fading, så vælg altid en behandler, der anvender Swiss Colors pigmenter/farver. 

 

 

Koster det penge at holde ved lige?

Ja, det koster penge, at holde sit permanent makeup ved lige. Man skal som beskrevet længere oppe, regne med én opfyldning imellem 8-12 måneder igennemsnit for, at holde et frisk look. Det kan komme bag på nogen, at permanent makeup skal holdes ved lige. Permanent makeup er kun en semi-permanent makeup behandling, som ligges i det øverste hudlag og som gradvist vil forsvinde, i takt med at huden fornyer sig ca. Hver 30 dag.

Ligesom ved alle andre kosmetiske behandlinger skal disse type behandlinger også holdes ved lige. Antal årlige opfyldninger og holdbarhed er bestemt ud fra oplyste faktor længere oppe. Vi kan derfor ikke gøres ansvarlig for dette.

Er aftercare vigtig ?

Når behandlingen er slut, og vi har udført vores arbejde, så er det dig der skal passe og pleje dine bryn, efter de retningslinjer du har fået af din behandler. 70% af resultatet afhænger af om man følger aftercaren. Du får udleveret aftercare instrukser efter din behandling.

Overholder man sin aftercare til punkt og prikke, er der en meget større sandsynlighed for, at man vil hele pænt og bevare så meget af farven som muligt, hvilket kan spare en for flere unødvendige touch ups, som koster penge. Samtidig er der ingen garanti for holdbarhed eller resultat, da der arbejdes i leverede hud, hvilket vi som behandler ikke har nogen indflydelse på.

Vi har vores helt egen unikke aftercare instrukser, som er baseret på evidens og erfaringer. Vi anbefaler at du følger vores instrukser uafhængig af andre fortællinger. 

 

Book tid til din behandling